Patje buiten

 

Wie ben ik,

Ik ben Ineke Roetert, geboren  en getogen in Diepenveen. en al zo lang ik me kan herinneren heb ik een passie voor paarden en ben ik geïnspireerd door paarden. Ik ben ermee opgegroeid en heb van mijn passie en liefde voor de paarden mijn werk gemaakt. Na de allround instructeurs opleiding behaald te hebben ben ik mijn eigen manege gestart in Dalfsen.

Als jong meisje ben ik al gefascineerd en geïnteresseerd in het gedrag van paarden en mensen. Ik kletste met de pony’s en wist wat er was. Tegelijkertijd, droomde ik in het gras en was ik vaak in een andere wereld. De wereld zonder woorden. De wereld van intuïtie, verbinding en innerlijk weten. Daarbij ben ik net als een paard een kudde dier, ik word gelukkig van het leven met en tussen veel mensen en dieren. 

Jaren geleden ben ik me ook gaan verdiepen in alternatieve geneeswijzen. In het begin om kennis op te doen, om eigen dieren te kunnen behandelen en bekenden te kunnen helpen of adviseren.

Uiteraard wilde ik net als velen, veel te graag helpen. Door vaak te vallen en weer op te staan, en mijn eigen proces tot in mijn kern te onderzoeken en te helen.  Elk mens is uniek, en weet zelf heel goed wat goed voor hem of haar is, en zoekt hulp of ondersteuning op het juiste moment. Zoals mijn zoon vaak zegt, ongevraagd advies, is geen advies.  Ik heb ervaren dat hulp bieden pas echt werkend is, als de hulpvraag uit de mens zelf komt en als hulp gewenst is.  Met mijn rugzak vol kennis en tools kan ik deze processen met liefdevolle aanwezigheid ondersteunen.

Rond 2010 ben ik voor het eerst in Mongolië geweest, dit voelt als mijn thuis land. Het land van het alles omvattende niets. In Mongolië heb ik ervaren wat de ware essentie van het leven is. En nu vanuit het niet weten, kan coachen en begeleiden. 

Sjamanisme heeft ook een bijzondere plek in mijn leven, de eenvoud van het leven, de natuurreligie de onbesproken woorden, de dromen, de reizen, de drum..... 

 

 

Wat kan ik voor je betekenen:

Coaching en therapie,

Samen met de paarden onderzoek ik samen met jou je vraagstukken, gaan we samen op zoek naar de zingeving in je leven. Werken aan je basisvertrouwen, je zelfliefde en vooral wie ben jij, en wat ben je waard. D.m.v. intuïtief opstellen onderzoeken we vraagstukken uit je leven, oude diep wegstopte herinneringen worden zichtbaar. Ze zijn niet weg te stoppen, weg te poetsen, het blijven verhalen uit je verleden. Zo ook prenatale stukken, en hechtingsproblemen zijn vaak triggers van je gedrag en overtuigingen in het hier en nu. Ik geef je mijn vertrouwen en bedding om ernaar te kunnen kijken met minder pijn en zelf afwijzing. Je leert hulpbronnen in te zetten op oude pijnstukken om ze iets te verzachten. Er zijn verschillende methodes die ik naast de coaching en het intuïtief opstellen kan inzetten, bv EMDR, traumaverwerking volgens de CREF methode, maar ook NLP technieken of innerlijke reizen. Daarnaast werk ik in het hier en nu, intuïtief net als paarden, wat dient er aan, wat is nu nodig. Klik hier voor gerichtere informatie.

Kindercoaching,

Paarden en kinderen samen, puur, eigenwijs, eerlijk en krachtig. Kinderen kunnen zichzelf zijn in de buurt van paarden en pony's. Paarden spiegelen enorm, maken belemmerende patronen zichtbaar, helpen, troosten en steunen.

Gelukkig hebben veel kinderen een fijn leven, een zorgeloze jeugd en ervaren weinig problemen. Helaas zijn er ook toch nog teveel kinderen die het moeilijk hebben, worstelen met bv school, zelfvertrouwen, eigenwaarde, faalangst, hooggevoeligheid etc. Dit vaak door een verstoorde thuis situaties, maar ook andere oorzaken zijn belemmerend voor zorgeloos kind kunnen zijn.

Ik gun ieder kind een vrij en zorgeloos leven, en sta ik graag naast een kind als nieuwsgierig maatje, en bied een veilige omgeving samen met de paarden en pony's. Tijdens de sessies werken we samen vooral aan de basisveiligheid, groei en zelf vertrouwen. We (het kind, paard en ik) werken ook aan krachtiger maken van kernkwaliteiten, oftewel, wie ben je en niet wat doe je. Ik gebruik o.a. oefeningen om te werken met de executieve functies. Elke sessie is uniek, het moment bepaalt wat nodig is, aangepast op de leeftijd van het kind of de tiener.

Vooraf is er een intake gesprek met kind en ouder, wat zijn de wensen en doelen. Als je al bij kinderen van doelen mag spreken.. Mijn doel bij elke sessie met een kind is, je veilig leren voelen en mogen zijn wie je bent.

Anders leren met paarden.

Heeft je kind moeite om op school mee te komen, spelling, tafels, rekenen, klokkijken etc. Misschien is de methode anders leren met paarden juist dat wat heel goed past. Bewegend, spelend leren met paarden. Naast het leren spelen er vaak emotioneel veel dingen die gelijk meegenomen worden tijdens de sessies. Positieve ervaringen qua leren, werken heel goed voor het zelfvertrouwen. Een sessie duurt anderhalf uur.

Voor meer informatie kijk op de website van ALMP Academie, daar is alles te vinden. 

Holistsche behandeling mens en dier,

Het is elke keer weer fascinerend om te zien, hoe een lichaam zelf spreekt en duidelijk maakt wat er aan de hand is. Prachtig om te ervaren hoe het zelf genezend vermogen van een mens of dier in werking treedt. Evt met ondersteuning van homeopathie, kruiden, frequentie druppels en/of allerlei andere beschikbare behandelvormen en therapieën.

Door holistisch te kijken en te werken, kan ik een behandeling aanbieden om lichaam en geest als geheel beter te kunnen laten functioneren. De behandeling bestaat o.a. uit meten met een lecher antenne, connectie sensor en testen van natuurlijke supplementen. 

Geluidsbehandelingen en massages.

 

Opleidingen en trainingen  gevolgd en afgerond.

 • School voor intuïtief opstellen Hylke Bonnema
 • Hartcoherentie opleiding bij Hartfocus
 • Coachen vanuit het zenuwstelsel bij Navenja
 • Psycho Sociaal therapeut  IKEV 
 • Coachen met paarden basis en systemisch bij Caprilli
 • Equine Assisted Kinder coaching aan de Keulseweg.
 • Equine Assisted Coaching met paarden, aan de Keulseweg
 • Psychosociale basiskennis.
 • Trauma sensitief werken bij traumacompany.
 • Training kind in echtscheiding.
 • EMDR.
 • Basiscursus NLP.
 • Master your Emotions Mongools sjamanisme gegeven door Bulgan (2018-2019)
 • Jaartraining Siberisch sjamanistisch genezen gegeven door Ahamkara (2018)
 • Journey therapie, de helende reis van Brandon Bays. (2010-2011)
 • Training connectiesensor en lecher antenne bij dierenarts E. Laarakker. 
 • T-Touch.
 • Dorntherapie. 
 • Helende massage.
 • Vakopleiding kruidengeneeskunde.
 • EHBO homeopathie.