Overslaan en naar de inhoud gaan

06 - 12 12 57 34

Nieuws

Pat en Carcagno

Nieuws, blogs en artikelen

01-05-2021 

30 jarig bestaan van Manege Gerner
Manege Gerner is opgericht op 1 mei 1991. Mooie leerzame jaren met onwijs veel mooie ontmoetingen met zoveel mooie mensen en kinderen. Hoe fijn is het om mijn nieuwe website Paardbeleving te lanceren op deze speciale dag.

Helaas maken de maatregelen het niet mogelijk om op deze dag, 1 mei 2021, een groot feest te organiseren. Zo gauw dit wel mogelijk is zullen we zeker een knallend feest gaan organiseren. 

Voor nu PROOST!

--

01-04-2021

Wat is Equine assisted coaching?
Dit is een coachingsmethodiek ontwikkeld door de Keulseweg, waarbij paarden ingezet worden om jou de gelegenheid te geven ervaringsgericht te leren en te profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven.

De equine assisted coach faciliteert het leerproces door steeds te proberen de leerervaring aan te bieden die jou in de gelegenheid stelt te leren wat nodig is.
In dit ervaringsgerichte proces wordt niet alleen een beroep gedaan op het intellect van jou, maar ook op je vaardigheden en het omgaan met alles wat je daarbij ervaart. Tijdens de reflectiemomenten van de coachsessie help ik jou om de ervaring bewust te krijgen en tot inzichten, gevoelens en emoties te komen die tot dan onbewust waren. Je kan vervolgens experimenteren met nieuw gedrag - in contact met het paard - en opnieuw ervaren. Ervaren in plaats van te blijven 'praten' erover.

Het is een oplossingsgerichte methode. De sessie wordt niet zozeer gericht op de oorzaken die ten grondslag liggen aan de coachvraag, maar vooral op hoe dat in het hier en nu van invloed is en wat jij daar in de toekomst mee wil. Het uitgangspunt van equine assisted coaching is dat jij de oplossing voor jouw coachvragen zélf in je hebt.

Het inzicht van jou in jezelf staat dus centraal, we noemen dat cliëntgericht. De rol van mij is faciliterend en non-directief (zonder een vastgestelde richting op te leggen).
Door de integratie van de diverse technieken, zoals intuïtieve coaching, systemisch werk en voice dialogue kan ik als de coach of therapeut afstemmen op wat nodig is en daarmee het ervarings leren van jou verdieping geven.

Equine assisted coachsessies kenmerken zich door activiteiten die plaatsvinden op de grond, naast het paard.

Deze methode kan zeer breed ingezet worden bij zowel coaching als bij counseling en therapie. Bij individuele coaching van volwassenen en kinderen, teamcoaching, maar ook bij cliënten met een beperking, stoornis of verstandelijke handicap. De kennis en ervaring van de begeleider (coach of therapeut) bepaalt hierbij de mogelijkheden.