Overslaan en naar de inhoud gaan

06 - 12 12 57 34

Manege Gerner

Logo manege Gerner

Paardbeleving is een onderdeel van Manege Gerner

Wie zijn we, wat doen we, waar staan we voor en hoe werken we...

Manege Gerner is opgericht in 1991.

We zijn een bedrijf dat vooral gericht is op contact tussen mens en dier. Genieten, ontspannen en leren, samen met het meest fantastische dier wat er voor ons is. Het paard.

Vanuit een passie voor mens en dier en blijkbaar een niet zonder kunnen, ben ik op 1 mei 1991 gestart met een eigen manege. Ik ben opgegroeid in Diepenveen en heb daar al vanaf mijn vijfde gespeeld, gewerkt en vooral genoten van paarden, pony's en het lesgeven aan kinderen en volwassenen. Op mijn 12e stond ik al les te geven in de buitenbak. Mijn ouders hadden namelijk ook een manege.

Samen met andere medewerkers en vooral al onze paardenvrienden proberen we onze klanten een thuis te geven en bekend te maken in de wereld van het paard. We geven dagelijks groepslessen, privélessen, springlessen, en buitenritten. En organiseren regelmatig dagtochten, trektochten, ruiterkampen en veel meer. We organiseren ook onderlinge wedstrijden. Niet om te leren presteren, maar vooral om te leren en ervaren. Je kan bij ons een pluspakket volgen, zodat je bijna het gevoel hebt een eigen pony of paard te hebben. Er zijn vele mogelijkheden. Kom in ieder geval gerust langs voor een kennismaking of gewoon voor een kijkje in ons dagelijks leven op de manege.

Waar staan we voor? 
Regelmatig horen we dat hier anders gaat het dan op andere maneges. Hier gaat het om de paarden. En daar gaat het ook om. Als we geen blije gezonde fitte stabiele paarden zouden hebben, is er ook geen verbinding, geen samenspel, geen plezier en passie. Onze paarden zijn namelijk geen fietsen met haren met trapondersteuning. Daarnaast is ook iedereen welkom. We staan erom bekend dat we vooral gericht zijn op de verbinding tussen de klant en het paard of pony. En het welzijn van het paard staat voorop. Is een pony of paard te oud om te werken, dan gaat hij of zij met pensioen om te genieten van de welverdiende rust.

We geven uiteraard lessen op een goed niveau, alleen gegeven door gediplomeerde instructie. Voor ieder niveau.

Prachtig vinden we het allemaal om te ervaren hoe kinderen en ook volwassenen zich openen en laten spiegelen door het paard. We staan dan ook voor ervaringsgericht leren. Veiligheid hebben we hoog in het vaandel, net als stilte en rust op het erf en in de gangen.

En wat leren we veel van de kids...

Heb je nog nooit gereden, dan starten we altijd met privé lessen. Om veilig en verantwoord na een aantal lessen door te stromen naar een groep.

Voor meer informatie, klik hier voor de website van Manege Gerner.

Maak gerust een afspraak.

Hartelijke groet,
Ineke