Overslaan en naar de inhoud gaan

06 - 12 12 57 34

Manege Gerner

Logo manege Gerner

Paardbeleving is een onderdeel van manege Gerner

Wie zijn we, wat doen we, waar staan we voor, en hoe....

Manege Gerner is opgericht in 1991.

We zijn een bedrijf dat vooral gericht is op contact tussen mens en dier. Genieten, ontspannen en leren, samen met het meest fantastische dier wat er voor ons is. Het paard...

Vanuit een passie voor mens en dier en blijkbaar een niet zonder kunnen, ben ik op 1 mei 1991 gestart met een eigen manege. Ik ben opgegroeid in Diepenveen, en heb daar al vanaf mijn vijfde gespeeld, gewerkt en vooral genoten van paarden, pony´s en het  lesgeven aan kinderen en volwassenen. Op mijn 12e stond ik al les te geven in de buitenbak. Mijn ouders hadden nl. ook een manege.

Samen met andere medewerkers en vooral al onze paardenvrienden proberen we onze klanten een thuis te geven, en bekend te maken in de wereld van het paard. We geven dagelijks lessen, groepslessen, privelessen, springlessen, buitenritten, dagtochten, trektochten, ruiterkampen, en veel meer.  We organiseren onderlinge wedstrijden, niet om te leren presteren, maar vooral om te leren, en ervaren. Je kan bij ons een pluspakket volgen, zodat je bijna het gevoel hebt een eigen pony of paard te hebben. Er zijn vele mogelijkheden. Kom in ieder geval gerust langs voor een kennismaking of gewoon voor een kijkje in ons dagelijks leven op de manege.

Waar staan we voor?  Regelmatig horen we, hier gaat het anders dan op andere manege's. Hier gaat het om de paarden. En daar gaat het ook om. Als we geen blije gezonde fitte stabiele paarden zouden hebben, is er ook geen verbinding, geen samenspel, geen plezier en passie. Onze paarden zijn nl. geen fietsen met haren met trapondersteuning. Daarnaast is ook iedereen welkom. We staan erom bekend dat we vooral gericht zijn op de verbinding tussen de klant en het paard of pony, en de welzijn van het paard staat voorop. Is een pony of paard te oud om te werken, dan gaat hij of zij met pensioen om te genieten van de welverdiende rust.

We geven uiteraard lessen op een goed niveau, alleen gegeven door gediplomeerde instructie. Voor ieder haar of zijn niveau.

Prachtig vinden we het allemaal om te ervaren hoe kinderen en ook volwassenen zich openen en laten spiegelen door het paard. We staan dan ook voor  ervaringsgericht leren. Veiligheid staat in een hoog vaandel, stilte en rust op het erf en in de gangen.

En wat leren we veel van de kids...

Heb je nog nooit gereden, dan starten we altijd met prive lessen. Om veilig en verantwoord na een aantal lessen door te stromen naar een groep.

Voor meer informatie, klik hier website manege gerner

 

Maak gerust een afspraak,

Groet Ineke