Overslaan en naar de inhoud gaan

06 - 12 12 57 34

Coaching met paarden

zon ellen coaching

Paardbeleving is een praktijk voor o.a. coaching en therapie, voor kinderen en volwassenen, met of zonder paarden. 

Dit is wat ik doe, paarden met mensen verbinden en andersom, o.a. met equine assisted coaching, psychosociale therapie en familieopstellingen.

Equine assisted coaching is een coachingsmethodiek ontwikkeld door de Keulseweg, waarbij paarden ingezet worden om jou de gelegenheid te geven ervaringsgericht te leren en te profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven.

De equine assisted coach faciliteert het leerproces door steeds te proberen de leerervaring aan te bieden die jou in de gelegenheid stelt te leren wat nodig is.
In dit ervaringsgerichte proces wordt niet alleen een beroep gedaan op het intellect van jou, maar ook op je vaardigheden en het omgaan met alles wat je daarbij ervaart. Tijdens de reflectiemomenten van de coachsessie help ik jou om de ervaring bewust te krijgen en tot inzichten, gevoelens en emoties te komen die tot dan onbewust waren. Je kan vervolgens experimenteren met nieuw gedrag – in contact met het paard – en opnieuw ervaren. Ervaren in plaats van te blijven ‘praten er  over.

Equine assisted coaching is een oplossingsgerichte methode. We richten ons in de sessie niet zozeer op de oorzaken die ten grondslag liggen aan de coachvraag, maar vooral op hoe dat in het hier en nu van invloed is en wat jij daar in de toekomst mee wil. Het uitgangspunt van equine assisted coaching is dat jij de oplossing voor jouw coachvragen zélf in je hebt.

Het inzicht van jou in jezelf staat dus centraal, we noemen dat cliëntgericht. De rol van mij is faciliterend en non-directief (zonder een vastgestelde richting op te leggen).
Door de integratie van de diverse technieken, zoals intuïtieve coaching, systemisch werk en voice dialogue kan ik als de coach of therapeut afstemmen op wat nodig is en daarmee het ervaringsleren van jou verdieping geven.

Equine assisted coachsessies kenmerken zich door activiteiten die plaatsvinden op de grond, naast het paard.

Deze methode kan zeer breed ingezet worden bij zowel coaching als bij counseling en therapie. Bij individuele coaching van volwassenen en kinderen, teamcoaching, maar ook bij cliënten met een beperking, stoornis of verstandelijke handicap. De kennis en ervaring van de begeleider (coach of therapeut) bepaalt hierbij de mogelijkheden.

Therapie
Na een coachingtraject kan ik een vervolgtraject aanbieden. Met name werk ik als psychosociaal therapeut volgens de CREF methode, lichaamswerk, massages, ademwerk incl. EMDR. Trauma gerichte therapie. Ik begeleid familieopstellingen voor individuelen en groepen en bedrijven volgens de werkwijze van Hylke Bonnema, ik begeleid innerlijke reizen volgens de helende reis van Brandon Bays.

Voor een afspraak of behandeling, informatie en tarieven kun je contact met me opnemen.

Met vriendelijke groet,
Ineke Roetert
Wagteveldweg 3a
7722 SG Dalfsen tel. 06-12125734